I høst vil prosjekt Kongevegen over Dovrefjell arrangere to historiske vandringer langs Kongevegen.

Første vandring arrangeres søndag 25. august. På denne vandringen vil vi gå Kongevegen over Hardbakken - fra Fokstugu til Budsjord. Turen tar ca. 4-5 timer. I løpet av turen vil vi vise fram kulturminner og vegfar, og fortelle flere av de historiene som Kongevegen rommer. Hans-Jacob Dahl vil være guide.

Frammøte og parkering på parkeringsplassen noen hundre meter før Fokstugu når du kjører fra Dombås. Buss fra Budsjord tilbake til Fokstugu for å henter biler. Ta med mat og drikke, klær og nødvendig utstyr for en dag i fjellet. Nærmere info - kontakt Hans-Jacob Dahl - tlf. 924 83 147 eller e-post: hajada@online.no

Den andre turen i høst arrangeres lørdag 21. september. Turen går da til Kongevegen over Hjerkinnhø. Vi går fra Hjerkinn fjellstue til Grønbakken. Turen tar ca. 3 timer. På denne turen vil vi gi et innblikk i Kongevegens historie og vise fram flere veghistoriske kulturminner som vi har oppdaget på strekningen. Marit Johansson er guide på turen.

Oppmøte kl. 11 på parkeringsplassen i svingen nedenfor Grønbakken (Jøroskloppa). Vi setter igjen noen biler her og kjører i fellesskap til Hjerkinn fjellstue hvor vi starter turen. Vi vil være tilbake på parkeringen nedenfor Grønbakken ca. kl. 14.30.

Påmelding til Marit Johansson på tlf. 95744388 eller e-post: marit.johansson@vegvesen.no

Velkommen!

Allmannrøysa ved Kongevegen. Foto: Ann Kristin Engh

Allmannrøysa ved Kongevegen. Foto: Ann Kristin Engh